irka55 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Składniki ( na ok. 50 szt) 5 dag obranych migdałów 5 dag sezamu 5 dag orzeszków pinii 5 dag pestek słonecznika 5 dag dyni 10 dag rodzynek 2 łyżeczki skórki cytrynowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyzeczka (płaska) mielonego ziela angielskiego) 20dag białej lub mlecznej czekolady ( jaką kto lubi) Przygotowanie: Migdały i nasiona energicznie mieszając prażyc na patelni, dopóki nie zaczną przyjemnie pachnieć i nie nabiorą złotawej barwy. Skórkę cytrynową zetrzeć na tarce lub obieraku, wymieszać z pestkami, rodzynkami i przyprawami. Czekoladę połamać i roztopić w kapieli wodnej . Wymieszać z resztą składników i 2 łyzeczkami formować kulki i układać je na paterze lub talerzyku. Pralinki studzic ( ok. 2 godz) dopóki całkowicie nie stwardnieją. Rada: przechowywać w chłodnym miejscu, w blaszanym pudełku.........SMACZNIASTEGO :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.