Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki

( na ok. 50 szt)

5 dag obranych migdałów

5 dag sezamu

5 dag orzeszków pinii

5 dag pestek słonecznika

5 dag dyni

10 dag rodzynek

2 łyżeczki skórki cytrynowej

1 łyżeczka cynamonu

1 łyzeczka (płaska) mielonego ziela angielskiego)

20dag białej lub mlecznej czekolady ( jaką kto lubi)

Przygotowanie:

Migdały i nasiona energicznie mieszając prażyc na patelni, dopóki nie zaczną przyjemnie pachnieć

i nie nabiorą złotawej barwy.

Skórkę cytrynową zetrzeć na tarce lub obieraku, wymieszać z pestkami, rodzynkami i przyprawami.

Czekoladę połamać i roztopić w kapieli wodnej .

Wymieszać z resztą składników i 2 łyzeczkami formować kulki i układać je na paterze lub talerzyku.

Pralinki studzic ( ok. 2 godz) dopóki całkowicie nie stwardnieją.

Rada: przechowywać w chłodnym miejscu, w blaszanym pudełku.........SMACZNIASTEGO :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.