irka55 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Wyśmienicie pasują do tego ala gulaszu knedle ziemniaczane :sad: :roll: 1 listek laurowy 1 łyżeczka całego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 1/4 l bulionu mięsnego ( moze być z kostki) 1 łyzka octu kawałek chleba 60 dag mięsa wieprzowego - łopatki 30 dag cebuli 5 dag słoniny/boczku 20 dag marchewek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżki zielonego pieprzu Do smaku sól,vegeta , maggi Utłuczone w możdzierzu przyprawy,bulion,ocet i chleb razem gotować przez 10 min. Ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm . Boczek pokroić w kosteczke i podsmażyć,dodać kawałki mięsa i razem dalej podsmażać. Nastepnie dodać cebulkę pokrojona w kosteczkę i smażyć do uzyskania złotego koloru. Mięso zalać wywarem z bulionu i dusić na małym ogniu. Marchewkę pokroić w cienkie plasterki. Na 15-20 min przed końcem duszenia dodać marchewkę,paprykę i zielony pieprz. Doprawic do smaku vegetą , solą lub maggi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.