Skocz do zawartości

Spiralki Serowe


Rekomendowane odpowiedzi

Szklanka mąki 10 dag masła roslinnego 20 dag sera żółtego lub topionego białko do posmarowania szczypta soli mielona papryka lub kminek do posypania spiralek tłuszcz do blachy Ser żółty lub topiony zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać mąkę posiekać z tłuszczem i odrobiną soli. Szybko wyrobić ciasto i pozostawić je przez conajmniej 1 godz. w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5-1 cm i pokroić wąskie paski o dł. 10-15 cm. Formować spiralki skręcając po 2 paski razem. Układać na natłuszczonej blaszce, smarować wierzch rozmąconym białkiem i posypać papryką lub kminkiem. Piec w gorącym piekarniku w temp. 200*C przez 15-20 minut.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.