ina12 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 1 1/4 szklanki maki niepełna szklanka cukru pudru 20 dag margaryny 3 białka łyżeczka cukru waniliowego tłuszcz do blachy Margarynę z połową cukru utrzeć dokładnie do uzyskania puszystej masy. Ubić z białek pianę dodając drugą połowę cukru ubijając dalej. Do utartej margaryny dodać pianę i mąkę i delikatnie połączyć na jednolite ciasto. Nie mieszać zbyt długo bo ciasteczka będą twarde. Ciasto wyciskać z tulejki gładkiej, okragłej na blachę posmarowaną tłuszczem na małe okrągłe ciasteczka o średnicy ok. 3-4 cm. Piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku. Ciasteczka upieczone powinny mieć ciemnozłocistą obwódkę i jasny środek. Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zdjęcie kocich języczków. Cytuj
apsik Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witaj Halinko-ciasteczka wyglądają smacznie-a Ciebie pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego dla całej rodzinki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.