irka55 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Bardzo smaczna , chrupiaca , soczysta pieczeń... wypróbowana ! 80 dag wieprzowiny na rolady sól,pieprz 1 papryka 2 cebule 5-8 dag słoniny 2 łyżki przecieru pomidorowego 4-5 łyzek oleju 2 łyżki ketchupu Płat mięsa przeznaczony na roladę posypać solą i pieprzem (ok.1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu) Mięso nie przecinamy - pieczemy w całosci- duzy płat. Paprykę , cebulę oraz słoninę kroimy w kostkę.Wszystko wymieszac z przecierem pomidorowym,osolic i popieprzyć. Mięsko wypełnić nadzieniem ,zrolować i silnie obwinąć nicią i zawiązać. Włożyć do brytfanny,posmarować olejem i umieścić w gorącym piekarniku (175*C) przez ok.90 min Często obracać by upiekło sie równomiernie i polewać sosem w trakcie pieczenia. 10 min przed końcem pieczenia posmarować pieczeń ketchupem. Podawać z pieczywem , ziemniakami... i sałatkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.