Skocz do zawartości

Bezy Z Sosem Truskawkowym


Rekomendowane odpowiedzi

Przepis znalazlam w tygodniku Gala 3 bialka 150 dag cukru pudru 2 lyzeczki bialego cukru szklanka mrozonych truskawek i kilka swiezych do dekoracji Bialka ubic na sztywna piane,stopniowo dodajac cukier puder. Na blache wylozona pergaminem wyciskac bezy w dwóch rozmiarach (wieksze i mniejsze).Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec przez 5 minut,zmniejszyc temperature do 140 st i piec przez 2 godz.,a nastepnie suszyc ok 15 min przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem bezy polac sosem z cukru i zmiksowanych truskawek i ozdobic swiezymi owocami. Wydaje mi sie,ze mozna te mrozone truskawki calkowicie zastapic swiezymi. :sad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.