Skocz do zawartości

Precelki Lukrowane


Rekomendowane odpowiedzi

Takie precelki są delikatne i chrupiące.Piekłam je juz kilka razy i zawsze wychodzą pyszniutkie:)

Składniki(ok.50 precelków)

30 dag mąki

10 dag cukru pudru

1 zółtko,szczypta soli

1 paczka masła(20 dag)

Polewa- lukier

1 biało z jajka

1 łyzeczka soku z cytryny

15 dag cukru

Mąkę i cukier puder przesieać na stolnicę.Dodać żółtko i sól.

Masło wkroić do mąki i szybko wyrobić ciasto.

Nadać ciastu kształt kuli i schłodzić ok.1 godz.

Ponownie zagnieść ciasto,zrobić wałek z którego odcinać kawałki

i formować je na małe precelki.Położyć na posmarowaną tłuszczem blachę i piec ok. 10 min w temp 170-175*C

Z cukru ,białka i soku z cytryny zrobić lukier.Zanurzyć precle w polewie lub posmarować.Wysuszyć.

Rada:Zamiast lukru mozna je posypać makiem.

post-5944-1180310352_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.