Skocz do zawartości

Placek Z Krakersami


Dora35

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe jaja ubic z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno do tego dodać mąke i proszek . Upiec biszkopt .Przekroić na pół. Masa: 4 szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 20 dkg kokosu (troszke zostawić na wierzch ciasta) 3 szklanki mleka wlać do garczka dodać cukier i kokos zagotować .W 1 szklance mleka rozmieszać mąki i wlać do gotującego się mleka ugotować budyń. Gdy wystygnie zmiksować 30 dkg masła lub margaryny (ja daje pół na pół)na puszystą mase i dodawać do tego wystudzony budyń. Wykonanie: biszkopt-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-biszkopt polać cieniutko polewą i posypać wiórkami kokosowymi 2 duże paczki krakersów słonych z Lajkonika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę odpowiadać za autorkę przepisu ale wydaje mi się że to będą krakersy słone. Nie ma co się obawiać tym że są słone bo tego nie czuć w placku i napewno jest dobry. Ja kiedyś robiłam placek z krakersami to na dwie warstwy szło prawie 2 paczki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.