Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlewamy na do brytfanki trzy łyżki oleju, kładziemy kilka plastrów słoniny, na nie sparzone liście kapusty i karkówkę w całości. Obkładamy ją pociętymi w plastry warzywami: marchwią, cebulą, ziemniakami. Można dodać jabłka obrane z łupiny, pocięte a ćwiartki. Wszystko to należy posypać pieprzem, cynamonem, dodać jagody jałowca, piec pod przykryciem. W trakcie pieczenia wlać szklankę białego. Przepisik mam od teściowej, za każdym razem robiąc karkówkę dodaje jabłka, mięso wtedy ma lepszy smak. Mam nadzieję że ktoś się z was skusi :cry: pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.