monia79 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Wlewamy na do brytfanki trzy łyżki oleju, kładziemy kilka plastrów słoniny, na nie sparzone liście kapusty i karkówkę w całości. Obkładamy ją pociętymi w plastry warzywami: marchwią, cebulą, ziemniakami. Można dodać jabłka obrane z łupiny, pocięte a ćwiartki. Wszystko to należy posypać pieprzem, cynamonem, dodać jagody jałowca, piec pod przykryciem. W trakcie pieczenia wlać szklankę białego. Przepisik mam od teściowej, za każdym razem robiąc karkówkę dodaje jabłka, mięso wtedy ma lepszy smak. Mam nadzieję że ktoś się z was skusi :cry: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.