iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Składniki: 50 dkg mąki 25 dkg margaryny 3 żółtka 1 proszek do pieczenia Na pianę do placka potrzeba: 7 białek 40 dkg cukru Wykonanie: Z składników zagnieść ciasto podzielić na 3 części. Jeden placek zrobić z zapachem waniliowym, drugi placek z kakao a trzeci placek z zapachem cytrynowym. Ciasto schłodzić i zetrzeć na tarce kolejność następująca: Ciasto waniliowe zetrzeć + piana +ciasto kakaowe zetrzeć + piana + ciasto cytrynowe zetrzeć można dać pianę ale nie musowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Lubię robić takie tarte ciasta bo zawsze są delikatne i chrupiące no i nie ma zabawy z wałkowaniem i przenoszeniem na blachę, można zrobić większą porcję ciasta i go zamrozić. Wczoraj tak robiłam szarlotkę i jest pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Iwonko czy to jest porcja na dużą blachę i czy możnaby położyć jakieś owoce np.wiśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tak to jest porcja na dość dużą blachę a z owocami nie próbowałam musiałabyś spróbować, czasami dawałam na spód jak starłam jedną porcję ciasta dżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.