Helka Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 4 duze czerwone cebule 2 ogorki konserwowe 20 dkg szynki 1 lub 2 jablka majonez Zalewa: 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka octu Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza). Po tym czasie cebule odcedzic z zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i wszystko razem wymieszac. Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez bardzo smaczna. Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac powyzsza salatke. Zycze smacznego! Cytuj
ali Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Z pewnością będzie smaczna, muszę spróbować. Ja robię również sałatkę z cebuli ale z białej. Jak się trochę ochłodzi to wklepię przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.