Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Sałatka francuska: Składniki: - 50 dag brokułów - 2 twarde, mięsiste pomidory - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 cebula - pół czerwonej i żłótej papryki - natka pietruszki Sos: - 3 łyżki gęstego majonezu - 2 łyżki jogutru naturalnego - 2-3 ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - szczypta cukru - pieprz, sól Przygotowanie: Brokuły włożyć do osolonego i lekko ostudzonego wrząku, gotować około 10 minut, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę. Pomidory sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki oraz jajka pokroić w ćwiartki a paprykę w cienkie paski. Ząbki czosnku rozetrzeć z solą, dokładnie wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawami. Połączyć składniki sałatki, polać sosem, schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.