Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Sałatka francuska: Składniki: - 50 dag brokułów - 2 twarde, mięsiste pomidory - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 cebula - pół czerwonej i żłótej papryki - natka pietruszki Sos: - 3 łyżki gęstego majonezu - 2 łyżki jogutru naturalnego - 2-3 ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - szczypta cukru - pieprz, sól Przygotowanie: Brokuły włożyć do osolonego i lekko ostudzonego wrząku, gotować około 10 minut, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę. Pomidory sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki oraz jajka pokroić w ćwiartki a paprykę w cienkie paski. Ząbki czosnku rozetrzeć z solą, dokładnie wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawami. Połączyć składniki sałatki, polać sosem, schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.