Skocz do zawartości

Sałatka Francuska


Kasiulek

Rekomendowane odpowiedzi

Sałatka francuska:

Składniki:

- 50 dag brokułów

- 2 twarde, mięsiste pomidory

- 2 jajka ugotowane na twardo

- 1 cebula

- pół czerwonej i żłótej papryki

- natka pietruszki

Sos:

- 3 łyżki gęstego majonezu

- 2 łyżki jogutru naturalnego

- 2-3 ząbki czosnku

- łyżka soku z cytryny

- szczypta cukru

- pieprz, sól

Przygotowanie:

Brokuły włożyć do osolonego i lekko ostudzonego wrząku, gotować około 10 minut, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę. Pomidory sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki oraz jajka pokroić w ćwiartki a paprykę w cienkie paski.

Ząbki czosnku rozetrzeć z solą, dokładnie wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawami. Połączyć składniki sałatki, polać sosem, schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.