Skocz do zawartości

Mufinki Jagodowe


ela52

Rekomendowane odpowiedzi

3 szklanki maki 2 plaskie lyzeczki sody oczyszczonej 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 1 plaska lyzeczka soli 1/2 szklanka cukru 4 jajka 6 lyzek stolowych masla roztopionego 1 szklanka mleka 1,5 szklanki jagod Do miski przesiac make,sode,proszek do pieczenia,sol i cukier. W drugiej miseczce roztrzepac jajka z maslem i mlekiem. Do utartych jajek z mlekiem i maslem dodac przesiane produkty sypkie tj.make,sode,proszek,sol i cukier.Wszystko dokladnie miksujemy.Na sam koniec dodajemy jagody i lekko mieszamy lyzka.Smarujemy foremki do mufinek lub babek tluszczem i napelniamy ciastem do 2/3 wysokosci foremki.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy w tej temperaturze 15-20 minut. Po upieczeniu pozostawiamy je na 10 minut w piekarniku do ostygniecia. Po upieczeniu mozna posypac cukrem pudrem wymieszanym z kakaem. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.