ela52 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 3 szklanki maki 2 plaskie lyzeczki sody oczyszczonej 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 1 plaska lyzeczka soli 1/2 szklanka cukru 4 jajka 6 lyzek stolowych masla roztopionego 1 szklanka mleka 1,5 szklanki jagod Do miski przesiac make,sode,proszek do pieczenia,sol i cukier. W drugiej miseczce roztrzepac jajka z maslem i mlekiem. Do utartych jajek z mlekiem i maslem dodac przesiane produkty sypkie tj.make,sode,proszek,sol i cukier.Wszystko dokladnie miksujemy.Na sam koniec dodajemy jagody i lekko mieszamy lyzka.Smarujemy foremki do mufinek lub babek tluszczem i napelniamy ciastem do 2/3 wysokosci foremki.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy w tej temperaturze 15-20 minut. Po upieczeniu pozostawiamy je na 10 minut w piekarniku do ostygniecia. Po upieczeniu mozna posypac cukrem pudrem wymieszanym z kakaem. SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.