iwona30 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ciasto pod spód: 30 dkg mąki 10 dkg cukru 10 dkg margaryny 2 łyżki roztopionego smalcu (przestudzić) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 jajko całe Zagnieść ciasto i wyłożyć dno i boki blachy. Ser: 1,20 kg sera 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 małe budynie śmietankowe 2 całe jajka 4 żółtka 2 szkl mleka zimnego słodkiego parę kropel olejku pomarańczowego na zapach Wykonanie: Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym,dodać olej, dodawać po trochę sera i ucierać, budyń z mlekiem wymieszać wlać do sera wszystko dokładnie wymieszać i wylać na formę piec 50 minut.Trochę jest ta masa serowa rzadka ale taka ma być. Następnie: Ubić białka ,które zostały z ciasta i sera czyli 6 białek dodać, 20 dkg cukru i 15 dkg kokosu Wyłożyć na ser i piec jeszcze 15 - 20 minut. Najlepiej jak każdy będzie sam kontrolował pieczenie bo każdy piekarnik piecze inaczej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.