iwona30 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ciasto pod spód: 30 dkg mąki 10 dkg cukru 10 dkg margaryny 2 łyżki roztopionego smalcu (przestudzić) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 jajko całe Zagnieść ciasto i wyłożyć dno i boki blachy. Ser: 1,20 kg sera 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 małe budynie śmietankowe 2 całe jajka 4 żółtka 2 szkl mleka zimnego słodkiego parę kropel olejku pomarańczowego na zapach Wykonanie: Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym,dodać olej, dodawać po trochę sera i ucierać, budyń z mlekiem wymieszać wlać do sera wszystko dokładnie wymieszać i wylać na formę piec 50 minut.Trochę jest ta masa serowa rzadka ale taka ma być. Następnie: Ubić białka ,które zostały z ciasta i sera czyli 6 białek dodać, 20 dkg cukru i 15 dkg kokosu Wyłożyć na ser i piec jeszcze 15 - 20 minut. Najlepiej jak każdy będzie sam kontrolował pieczenie bo każdy piekarnik piecze inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.