aska1985 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Potrzebne produkty: * 20-30 dag truskawek * 1/2 fili偶anki sch艂odzonej kawy najlepiej rozpuszczalnej * 50 ml amaretto * 4 jajka bia艂ka oddzielone od 偶贸艂tek * 60 g cukru pudru * 150-250 g mascarpone * 1 opakowanie biszkopt贸w * 30 g kakao Spos贸b przygotowania: * Pokr贸j truskawki na po艂贸wki i zan贸偶 je w kawie. * Ubij kogiel - mogel z 偶贸艂tek i cukru.Dodaj do kogla - mogla mascarpone i 2 艂y偶ki amaretto.Delikatnie wymieszaj. * W drugiej misce, ubij bia艂ka na sztywno ze szczypt膮 soli, dodaj selikatnie do masy. * Dno puchark贸w lub miseczek, wy艂贸偶 truskawkami, potem biszkoptami zamoczonymi w kawie. * Wlej do ka偶dego pucharka po 艂y偶eczce amaretto, potem wy艂贸偶 mus z serka mascarpone. * Posyp z wierzchu gorzkim kakao i wstaw deser na kilka godzin do lod贸wki. Przed podaniem mo偶esz jeszcze raz posypa膰 kakao dla ozdoby. SMACZNEGO. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.