Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 SKŁADNIKI -1 kg buraków -1 kg cebuli -1 kg kabaczka lub cukini -1 szklanka octu 10% -3/4 szklanki oleju -1 szklanka cukru -1 łyżka soli -kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego -3 liście laurowe Buraki ugotować,obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę. Kabaczek lub cukinie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,grubej. Olej,ocet i resztę składników zagotować.Dodać cebulę i chwilę pogotować. Dodać kabaczek i buraki.Gotować 5 minut.Kłaść do słoików i pasteryzować 8 minut. PYSZNIUTKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Sałatka zrobiona i teraz "leżakuje" w piwnicy. Jolu dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Cieszę się Dorotko,że skusiłaś się na buraczki.Ja robię z potrójnej porcji bo muszę obdarować siostrę. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zachowało mi się jeszcze kilka słoiczków z 2009 roku, wczoraj otworzyłam jeden słoik, i buraczki przepyszne. Smakują nawet wybrednym, polecam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.