Dora35 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ostatnio koleżanka dała mi skosztować ogórki z przyprawą do grilla bardzo mi smakowały więc chce sie z wami tym przepisem podzielić 4 kg ogórków pokrojonych w słupki 1 kg cebuli pokrojona w małe ćwiarteczki 9 szklanek wody 1 szklanka soli zasolic i zostawić na 3 godziny po tym czasie odcedzić zalewa: 6 szklanek wody 2 szklanki octu 3 szklanki cukru zagotować Do słoika ułożyc koper , liść laurowy, ziele angielskie, gorczyce, przyprawe do grilla(1 łyżeczka na słoik).Wkładać ogórki i cebule i zalać zalewą zakręcić i pasteryzować 10 minut. Cytuj
Gossa Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Dzień dobry mam prośbe żeby mi pani powiedziała jaki smak miały te ogórki z przyprawą do grila i czemu tak pisze żeby dodać do pokrojonych ogórków 1szklanke soli i 9szklanek wody czy nie dałoby się zmniejszyc tej proporci wody a nawet ją wykluczyc i zmniejszyc ilośc soli z góry bardzo dziękuje bo chyba chodzi o to żeby te ogórki zmożyc bardzo prosze o odpowiedz bo chciałabym sobie zrobic te ogórki to jest mój meil ggosia6@vp.p Gosia o odpowiedz bardzo dziękuje. Cytuj
Dora35 Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 witam ja dałam przyprawe do grilla pikantną ogórki sa wtedy lekko pikantne z wody i soli robi sie taką solanke i ogórki z cebulą leżą w niej przez 3 godziny wypuszcza wtedy wode i nasłonieją bo do zalewy nie idzie już sól więc nie da rady wykluczyć wody ani soli potem tę wode z ogórków odlewamy a same ogórki wkładamy do słoików z cebulą chyba sie pomyliłaś w pisaniu swojego numeru gg :P Cytuj
Gossa Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Dziękuje bardzo za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy ogórki trzeba obierac ze skóry czy nie potrzeba obierać i do jakich potraw pasują te ogórki bardzo dziękuje z góry za odpowiedz i jaki mają smak te ogórki.Ile mniej więcej wyjdzie słoiczków z tej jednej porcii np.słoiczków litro ych. Cytuj
Dora35 Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ja je obieram ze skórki u nas najchętniej sie je podaje do potraw mięsnych ale ja lubie je nawet z chlebem zjeść :P jak ci opisać smak tych ogórków sa lekko pikantnawe ale dokładnie nie umiem opisać ci tego smaku .Ja robie te ogórki w słoiczkach 1/2 litra i wychodzi ok 6 słoiczków ale to zależy ile upchasz do słoiczka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.