karotka Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 ;-) 25 dag maku 2 szkl. cukru 2 łyżki bułki tartej 5 jajek 6 łyżek grysiku c. waniliowy 1 łyżka pr. do pieczenia 40 dag jabłek (kwaśnych,potrzeć na grubych oczkach) olejek migdałowy 3/4 kostki margaryny bakalie + kokos 2 szkl. mąki MASA 1 jajo 1 ćwiartka kostki margaryny 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy Mak zmielić sparzyć gorącą przegotowaną wodą. Żółtka utrzeć z cukrem. Masrgarynę roztopić, ostudzić. Do jajek dodawać stopniowo mąkę i margarynę, grysik, ubite białka,pr. do pieczenia, c. waniliowy, a na końcu jabłka przetarte, bakalie z kokosem i mak. Upiec. Następnie zrobić krem. Ciasto po wystygnięciu przekroić na pół i dodać krem. przykryć a na wierzch posypać kokosem. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 ciasto makowo-jabłkowe: przy wykonywaniu ciasta, autor podaje "mąkę", ale chciałam zauważyć, że w przepisie jej nie ujął, czyli nie wiadomo jak i ile tej mąki się dodaje...niech autor teraz to sprecyzuje! pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.