Skocz do zawartości

Ciasto Jabłkowo-makowe


Rekomendowane odpowiedzi

;-) 25 dag maku

2 szkl. cukru

2 łyżki bułki tartej

5 jajek

6 łyżek grysiku

c. waniliowy

1 łyżka pr. do pieczenia

40 dag jabłek (kwaśnych,potrzeć na grubych oczkach)

olejek migdałowy

3/4 kostki margaryny

bakalie + kokos

2 szkl. mąki

MASA

1 jajo

1 ćwiartka kostki margaryny

1/2 szkl. cukru

cukier waniliowy

Mak zmielić sparzyć gorącą przegotowaną wodą. Żółtka utrzeć z cukrem. Masrgarynę roztopić, ostudzić. Do jajek dodawać stopniowo mąkę i margarynę, grysik, ubite białka,pr. do pieczenia, c. waniliowy, a na końcu jabłka przetarte, bakalie z kokosem i mak. Upiec. Następnie zrobić krem. Ciasto po wystygnięciu przekroić na pół i dodać krem. przykryć a na wierzch posypać kokosem. Smacznego

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.