Dora35 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 4 kg ogórków plasterki 1 kg papryki paseczki 1 kg cebuli piórka 5 ząbków czosnku posiekać ZALEWA: 6 szklanek wody 1 1/2 szklanki octu 2 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka gorczycy 1/2 szklanki soli Zagotować zalewe i wrzucić do niej wszystkie składniki gotowac 5 minut . Gorącą sałate wkładać do słoików i gotować 10 minut. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Witam, wypróbowałam ten przepis - sałatka pierwsza klasa - pyszna i kolorowa - polecam :grin: Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :-( Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A ta kurkuma nie bedzie zbyt intensywna w smaku? Czy chodzi tylko o nadanie koloru? :) Cytuj
Marikka Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Sama też robię takie sałatki z kurkumą i w zasadzie jest ona nie wyczuwalna, więc raczej o ładny kolor tutaj chodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.