Skocz do zawartości

Pulpety z ryby


karotka

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag. filetów z ryby (np. z dorsz lub mintaja)

2 cebule

1 jajko

5 dag. kaszy manny, ugotowanego ryżu lub tartej bułki

koperek lub natka pietruszki

mąka

1 litr wywaru warzywnego

cebulę obrać zemleć z opłukanymi i odsączonymi filetami.

Do masy dodać jajko, cukier, sól, pieprz, wymieszać.

Dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Formować kulki, obtaczać w mące. Zagotować bulion, wrzucić pulpety i gotować, aż wypłyną na powierzchnię. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.