monia79 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 3-4 ząbki czosnku 30 dkg kiełbasy 1,2 kg cukinii 4-5 łyżek oliwy w razie potrzeby więcej sól, pieprz, sproszkowane chili gęsta kwaśna śmietana, oregano Obrać czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Kiełbasę pokróić w skośne plasterki. Cukinie umyć osuszyć pokroić w plastry. Na dużej pateli rozgrzać oliwę i przysmażyć kiełbaskę. Wyjąć. Na ten sam tłuszcz wrzucić cukinie i mieszajac smażyc około 10 minut. Pod koniec smażenia dodać czosnek, dodać kiebasę i na wolnym ogniu dusić chwilę. Przyprawić solą , pieprzem i chili, oregano.dodać kleks śmietany. Podawać zaraz po zrobieniu. Bardzo dobre z makaronem, albo po prostu z ...... chlebem;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.