grumko Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Kadinbudu kofte Egg-coated kofte To rzecz, którą jedlismy w 2000r. w czasie wakacji w Turcji. Fajny przepis, a pochodzi z ksiązki, którą tam kupiłem w ramach pamiątki ;) Składniki: 75 dag mielonego mięsa 2 duże cebule pół szklanki ryżu 1 i pół łyżki masła 4 jajka 2 łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu szklanka oliwy/oleju Rozgrzać masło na pateni i smażyć na nim cebulę, aż do zbrązowienia. W szklance wody ugotować ryż. Połowę mięsa mielonego dodać na patelnię z cebulą i smażyć aż cały sok, który puści mięso wyparuje. Po przesudzeniu dodajemy je do pozostałego surowego mięsa i starannie mieszamy z dodatkiem ugotowanego przestudzonego ryżu, 2 jajek oraz soli i pieprzu. Z otrzymanej masy formujemy średniej wielkości kofte czyli kotleciki i każdy obtaczamy w roztrzepanych pozostałych 2 jajkach. Smażymy na oliwie/oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego!! Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Muszę wypróbować ten przepis zapowiada się ciekawy do tego surówka i obiad gotowy. Dziękuję za przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.