grumko Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Kadinbudu kofte Egg-coated kofte To rzecz, którą jedlismy w 2000r. w czasie wakacji w Turcji. Fajny przepis, a pochodzi z ksiązki, którą tam kupiłem w ramach pamiątki ;) Składniki: 75 dag mielonego mięsa 2 duże cebule pół szklanki ryżu 1 i pół łyżki masła 4 jajka 2 łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu szklanka oliwy/oleju Rozgrzać masło na pateni i smażyć na nim cebulę, aż do zbrązowienia. W szklance wody ugotować ryż. Połowę mięsa mielonego dodać na patelnię z cebulą i smażyć aż cały sok, który puści mięso wyparuje. Po przesudzeniu dodajemy je do pozostałego surowego mięsa i starannie mieszamy z dodatkiem ugotowanego przestudzonego ryżu, 2 jajek oraz soli i pieprzu. Z otrzymanej masy formujemy średniej wielkości kofte czyli kotleciki i każdy obtaczamy w roztrzepanych pozostałych 2 jajkach. Smażymy na oliwie/oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Muszę wypróbować ten przepis zapowiada się ciekawy do tego surówka i obiad gotowy. Dziękuję za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.