Skocz do zawartości

Ogóreczki Konserwowe


Maryśka2308

Rekomendowane odpowiedzi

Ogórki konserwowe

Zalewa:

4 litry wody
½ litra octu + pół szklanki (najlepiej robić z octem ze szklanej butelki a nie z plastikowej)
4 łyżki soli
35 dkg cukru

Zalewe zagotować i wystudzić.

Do słoików włożyć:

  • Ogórki
  • Szczyptę majeranku
  • Chrzan
  • Czosnek
  • Koper
  • Marchew
  • Gałązkę zielonej pietruszki
  • Ziele angielskie
  • Gorczyce
  • Liść laurowy
  • Cebulkę
Wlać zalewę i zagotować: gotować około 8-10 minut na wolnym ogniu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.