Maryśka2308 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Ogórki konserwowe Zalewa: 4 litry wody ½ litra octu + pół szklanki (najlepiej robić z octem ze szklanej butelki a nie z plastikowej) 4 łyżki soli 35 dkg cukru Zalewe zagotować i wystudzić. Do słoików włożyć: Ogórki Szczyptę majeranku Chrzan Czosnek Koper Marchew Gałązkę zielonej pietruszki Ziele angielskie Gorczyce Liść laurowy Cebulkę Wlać zalewę i zagotować: gotować około 8-10 minut na wolnym ogniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.