maria02 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Sezon grzybowy się zbliża, więc podam Wam przepis na sałatkę, którą po wyjęciu ze słoika można się zajadać na zimno i na ciepło. 2 kg grzybów (podgrzybki, borowiki, zielonki lub inne ulubione) 0,7 kg marchwi 0,7 kg cebuli szklanka oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego (jak ktoś woli można dać więcej) sól, pieprz - do smaku Grzyby umyć, odgotować z dodatkiem soli, odcedzić i na sicie obficie spłukać. Zimne drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce (łezki). Cebulę i marchew udusić na oleju do miękkości. Dodać koncentrat i grzyby. Przyprawić. Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 2-3 minuty. Życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ile te grzyby mają się smażyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria02 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Grzyby odgotować w wodzie 10 minut, a z warzywami już nie smażyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.