Skocz do zawartości

Sałatka Grzybowa


maria02

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon grzybowy się zbliża, więc podam Wam przepis na sałatkę, którą po wyjęciu ze słoika można się zajadać na zimno i na ciepło. 2 kg grzybów (podgrzybki, borowiki, zielonki lub inne ulubione) 0,7 kg marchwi 0,7 kg cebuli szklanka oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego (jak ktoś woli można dać więcej) sól, pieprz - do smaku Grzyby umyć, odgotować z dodatkiem soli, odcedzić i na sicie obficie spłukać. Zimne drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce (łezki). Cebulę i marchew udusić na oleju do miękkości. Dodać koncentrat i grzyby. Przyprawić. Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 2-3 minuty. Życzę smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.