Kasiulek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Składniki na około 50 porcji: * 25 dag mielonych orzechów lskowych * 20 dag cukru * 3 białka * 4 łyżki płatków z orzechów laskowych- jeśli takowych nie posiadamy możemy urzyć płatków migdałowych * 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, powoli wsypując cukier. Po dodaniu całego cukru ubijać jeszcze 10 minut. Pianę delikatnie wymieszać z mielonymi orzechami i cynamonem. Przełożyć do szprycy z okrągłą nasadką. Dużą blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paseczki z masy makaronikowej (około 6x1,5 cm). Posypać płatkami orzechowymi, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec 20-25 minut w temperaturze 150 stopni. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.