Skocz do zawartości

Rolada Ze Schabu Z Pieczarkami


magdalenka_23

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: kilogram schabu 0,5 kg pieczarek łyżka drobno posiekanej zieleninki 4 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku kilka plastrów żółtego sera 0,5 litra mleka 3,2 2/3 szklanki bulionu z kostki najlepiej grzybowego lub ziołowego sól, pieprz, itd. przygotowanie: schab myjemy, ściągamy błony i kroimy na płat grubości 1 cm (można delikatnie go rozbić). tak przygotowany zalewamy mlekiem. wkładamy do lodówki na conajmniej dwie godzinki. podduszamy pokrojone w talarki pieczarki, śmietanke mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i zieleninką (może być koperek, natka, lub inne ziółka). wyciągamy schab z mleka, osuszamy, przyprawiamy z obu stron. wykładamy na schab najpierw śmietanę z dodatkami, później pieczarki, na to ser. ścisło zwijamy i wiążemy sznurkiem/nicią. teraz już tylko trzeba zrumienić roladę na patelni. przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i piec pod przykryciem ok. 1,5 godzinki. ostatnie dziesięć minut bez przykrycia. i gotowe!!! smacznego!!! post-2908-1187535178_thumb.jpg post-2908-1187535186_thumb.jpg post-2908-1187535193_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.