magdalenka_23 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 składniki: kilogram schabu 0,5 kg pieczarek łyżka drobno posiekanej zieleninki 4 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku kilka plastrów żółtego sera 0,5 litra mleka 3,2 2/3 szklanki bulionu z kostki najlepiej grzybowego lub ziołowego sól, pieprz, itd. przygotowanie: schab myjemy, ściągamy błony i kroimy na płat grubości 1 cm (można delikatnie go rozbić). tak przygotowany zalewamy mlekiem. wkładamy do lodówki na conajmniej dwie godzinki. podduszamy pokrojone w talarki pieczarki, śmietanke mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i zieleninką (może być koperek, natka, lub inne ziółka). wyciągamy schab z mleka, osuszamy, przyprawiamy z obu stron. wykładamy na schab najpierw śmietanę z dodatkami, później pieczarki, na to ser. ścisło zwijamy i wiążemy sznurkiem/nicią. teraz już tylko trzeba zrumienić roladę na patelni. przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i piec pod przykryciem ok. 1,5 godzinki. ostatnie dziesięć minut bez przykrycia. i gotowe!!! smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.