Skocz do zawartości

Fasolka Szparagowa Na Słodko-kwaśno :)


lilidu

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie skończyłam ją przyrządzać, więc zamieszczam przepis:) Składniki: fasolka szparagowa cebula pieprz, sól cukier, ocet Fasolkę szparagową gotujemy, aż zmięknie, po czym zostawiamy do ostudzenia. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki (ja przeważnie z jednego strączka robie około 4-5 mniejszych częśći). Na patelni rozgrzewamy olej, na niego wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i dalej podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Po około 10 minutach wlewamy trochę octu i wsypujemy trochę cukru. Nie podaję dokładnych ilości, ponieważ wszystko zależy od ilości fasolki. Ja zawsze robie na oko, a potem próbuję:P Jeszcze chwilę podsmażamy i gotowe! Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja wolę na zimno:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje :grin: Zbieram kody kreskowe z produktów Winiary. Czy ktoś mógłby pomóc? Pokryję koszty wysyłki:)

post-5296-1187870726_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.