grumko Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Szaszłyki z kurczaka – Kotopoulo Souvlakia SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 papryki kolorowe, kilka pieczarek pokrajanych na duże kawałki, 1 mała cukinia pokrajana w kostkę. Marynata: 0,5 szklanki oliwy, sok z jednej cytryny, 0,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól SPOSÓB WYKONANIA: Kurczaka kroimy w dużą kostkę tak żeby łatwo było nadziewać na szpikulce. Składniki marynaty mieszamy w dużej misce do której dodajemy kurczaka i marynujemy 2 – 3 godzin. Nadziewamy na szpikulce na przemian kurczaka, paprykę, grzyby i cukinię. Ponownie smarujemy marynatą i kładziemy na grillu na ok. 20 minut opiekając ze wszystkich stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.