Skocz do zawartości

Ciasto Na Zimno- Moje Ukochane


Asieńka

Rekomendowane odpowiedzi

W pół litra przygotowanej gorącej wodzie rozpuścić 4 łyżki czubate żelatyny ( 10 dkg ). Rozlać do 3 szklanek na równe części. Potrzebna jest duża tortownica. 1 szklanka cukru, 4 jajka ubić, dodać 1 łyżkę kakao i jedną porcję żelatyny, wymieszać, wlać na spód tortownicy. Czekać aż stężeje, aby kolory się nie wymieszały. Będzie brązowe. 1 szklanka cukru, 4 jajka plus porcja żelatyny (będzie żółte), wymieszać, wlać na zastygniętą część. 2 szklanki śmietany ubić ze szklanką cukru, dodać trzecią część żelatyny, wymieszać, zalać (na zastygnięta część). Na trzy części położyć owoce i zalać dwiema galaretkami (rozpuszczonymi, tężącymi), ładnie wygląda z czerwoną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.