Skocz do zawartości

Kapusta Faszerowana


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

główka kapusty - spażyć słonina - pokrojona w paski 25 dag kiełbasy - pokrojonej w kostkę i podsmażonej 25 dag wieprzowiny - pokrojona w kostkę i podsmażona 1 marchewka - drobno pokrojona 1 pietruszka - drobno pokrojona 1 bułka - namoczona 1 jajko 1 cebula - pokrojona na drobno smalec - rozgrzany kwaśna śmietana muszkat, sól, pieprz imbir, kminek (są w przepisie, ale ja nigdy ich nie dodawałam) Spażona kapustę "rozebrać" z wierzchnich liści, odłożyć je. Resztę kapusty pokroić na 4 części, a potem na drobne paski. Na rozgrzany smalec włożyć cebulę, kapustę, marchewkę, pietruszkę, bułkę, kminek. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Postawić na kuchnię i dusić do miękkości. Na drugiej patelni połączyć kiełbasę, wieprzowinę, jajko, imbir, muszkat, sól i pieprz. Zawartość obu patelni wymieszać.  Żaroodporne naczynie wyłożyć odłozonymi liśćmi, na które wyłozyć przygotowany farsz. To przykryć liśćmi kapusty, posmarować je grubo kwaśną śmietaną. obłożyć plastrami słoniny i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200st.C. Piec do momentu aż słonina będzie miękka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.