Skocz do zawartości

Krakersy Z Kremem Karpatkowym


lamiczka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 2 paczki krakersów 1 opakowanie kremu do karpatki 500ml mleka 20 dag masła 2 łyżki posypki czekoladowej. W naczyniu zagotować szklankę mleka. Zawartość opakowania kremu wymieszać z pozostałym mlekiem po czym dodać do wrzącego mleka. Cały czas mieszając, zagotować. Powstały budyń zdjąć z ognia, odstawić do przestudzenia. Masło zmiksować z budyniem na jednolity krem. Małą blache wyłożyć folią aluminiową, tak by folia wystawała za jej brzegi. Na dnie rozłożyć 1/2 krakersów, włożyć 1/2 kremu, przykryć resztą krakersów. Pozostały krem przełożyć do szprycy, dekoracyjnie wycisnąć na wierzchu krakersów, ozdobić posypką, po czym wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem pokroić na porcje. Moja Rada: Do kremu karpatkowego można dodać troche ajerkoniaku, dzięki któremu ciasteczka zyskają niepowtarzalny smak. życze SMACZNEGO!!! Ja właśnie sie zajadam takimi krakersami. :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.