Skocz do zawartości

Smażone Bakłażany Z Pastą Czosnkową


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Smażone bakłażany z pastą czosnkową

Kolejne danie, którym zajadamy się w Grecji. Również proste, a jak smakuje;-)) Z bakłażanów obcina się zielone końce i kroi w plastry oprósza solą i zostawia na godzinę. Następnie płucze się je w zimnej wodzie i osusza. Następnie obtacza się je w mące i smaży na oliwie, a potem odsącza z nadmiaru tłuszczu. Świetnie smakuje z pastą czosnkową Skorthalia. 5-6 ząbków czosnku rozgniata się z dodatkiem soli. Dodaje się do otrzymanej masy 2 duże ugotowane i przetarte ziemniaki lub miąższ z 2 dużych bułek (ja osobiście wybieram wariant ziemniaczany). Rozcieramy całość na jednolitą masę dodając wąskim strumieniem oliwę, a następnie sok z całej cytryny i 1 łyżeczkę soli. Pasta powinna być gęsta.

post-5244-1191834566_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.