Skocz do zawartości

Tradycyjne Gołąbki - Pyszne


magdalenka_23

Rekomendowane odpowiedzi

składniki na 10/12 gołąbków: duża włoska kapusta 1 kg mięska mielonego 1 torebka ryżu 1 jajko łyżka śmietany pęczek koperku 2 kartoniki przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier przygotowanie: z kapusty zdjąć 15 zdrowych liści (lepiej mieć zapas), obgotować w osolonej wodzie przez 3 minutki. mięso przyprawić do smaku solą i pieprzem. dodać ugotowany ryż, jajko, śmietanę i połowę pęczka koperku. wyrobić masę. wykładać mięsko na obgotowane liście. zawinąć najpier obydwa boki a później w rulon. na dno garnka ułożyć liście kapusty. na nich ścisło układać gołąbki. w osobnym naczyniu wymieszać przeciery pomidorowe ze szklanką wrzącej wody. dodać sól, pieprz i cukier do smaku, oraz druga połowę kopru. zalać przygotowanym płynem gołąbki. dusić na malutkim ogniu dwie godzinki pod przykryciem. gołąbków nie miesza się w trakcie gotowania, można natomiast energicznie obracać garnek co jakieś 20 minut. podawać z ziemnieczkami. tak przygotowane gołąbki są naprawdę rewelacyjne. smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.