Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biszkopt: 6 jaj, 5 łyzek cukru, 5 łyżek maki tortowej, 1łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, sok z pół cytryny, cukier waniliowy, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zółtka, cukier waniliowy, 4 łyżki cukru cukru - ubijamy na puch ok. 5 min., dodajemy sok z cytryny i delikatnie i stopniowo mieszamy z przesianą 3 krotnie mąką z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę, dodajemy resztę cukru. 1/3 ubitych białek dodać do ciasta, lekko wymieszać następnie dodać resztę ubitych białek i ponownie delikatnie wymieszać drewnianą łyżką lub ręką (aby ciasto nie straciło puszystości). Wysmarować boki tortownicy(dna - nie) wyłożyć ciasto. Wstawić do piekarnika nagrznego do 180 oC, piec ok. 40 min. Po upieczeniu foremkę odwrócić do góry dnem i postawić brzegiem na 3 szklankach. Pozostawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wyjąć, przekroić 2 razy. Masa serowa: - 0,75 dag dobrego białęgo sera, ok 1,5 szklanki cukru, 4 jajka (zmiksować), - 20 dag masła zagotować, - budyń śmietankowy na 3/4 litra rozpuścić w 3/4 szkl. mleka. Rozpuszczone gorące masło wlać do masy serowej - zagotować, następnie dodać rozpuszczony budyń i ponownie zagotować(mieszać bo łatwo się przypala). Na końcu dodać namoczone wcześniej rodzynki. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Następnie tort włożyć na 3 godziny pod szklaną misę lub do worka foliowego. Wycierać zbierającą się parę. Na koniec oblać gotową polewą czekoladową. Pycha. Smacznego.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.