Skocz do zawartości

Pieróg Z Kapustą


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Proste danie na obiad lub ciepłą kolację. Ciasto: 30 dkg mąki 15 dkg masła lu margaryny 3 żółtka 1 jajko do posmarowania ciasta 1/4 łyżeczki soli szczypta cukru Mąkę posiekać z tłuszczem,dodać żółtka,sól i cukier, szybko zagnieść i schłodzić w lodówce. Farsz: 30 dkg pieczarek 20 dkg kiszonej kapusty 1 cebula 1 ugotowany ziemniak 1 jajko sól,pieprz,opcjonalnie kminek Kapustę ugotować,odcisnąć i posiekać.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na oleju,dodać pokrojone w plasterki pieczarki,podsmażyć,połączyć z utłuczonym ziemniakiem i kapustą,przestudzić,przyprawić,dodać jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt,na połowie rozłożyć farsz,nakryć drugą połową ciasta,zlepić brzegi,włożyć do natłuszczonej formy i posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok.50 min.w 200st C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.