Skocz do zawartości

Karmelowiec


Domi

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO: Od 2,5 do 3 szklanek mąki 1 szklanka cukru pudru 1 margaryna 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3- 4 łyzki śmietany 5 dag orzechów mielonych MASA 2 galaretki cytrynowe 2łyżeczki żelatyny 2 śmietany 30% 1 szklanka cukru pudru 1 puszka mleka skondensowanego Zagnieścć ciasto i podzielić na dwie części, upiec na złoty kolor. Aby wszystko sie zazębiało należy nastawić mleko skondensowane do polewy na 2 godziny i rozpuścić galaretkę w 2 szklankach wody Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, lekko rozpuścić dodać galaretkę i pozostawić do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno. Gdy już ubijemy śmietanę dodajemy powoli galaretke ciągle mieszając. Po wymieszaniu wylewamy masę na ciasto i przykrywamy drugim ciastem Na wierzch wylewamy mleko rozprowadzamy je i posypujemy zmielonymi orzechami. P.S. Zamiast ciasta kruchego może być biszkopt

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.