Klamerka Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Przepis na tą zupę znalazłam w ostatnim numerze "Mojego Gotowania" (nr 10/2007, str. 25). składniki: -50 dag ogórków kiszonych -4 marchewki -pietruszka -kawałek selera -por -15 dag ryżu -2 litry bulionu warzywnego -2/3 szkl. kwaśnej śmietany (22%) -łyżka masła -listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz -2 łyżki posiekanego koperku Warzywa oczyścić, opłukać, pokroić w drobne paseczki. Bulion wlać do garnka, zagotować, włożyć pokrojone warzywa. Dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Wsypać ryż, gotować, aż będzie miękki (15 - 20 minut). Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, włożyć ogórki, podsmażyć, dodać do zupy. Przyprawić do smaku, zagotować. Dolać śmietanę, wymieszać, podgrzać jeszcze minutkę. Posypać koperkiem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.