Skocz do zawartości

Wieprzowina Z Selerem – Hirino Me Selinorizes


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Wieprzowina z selerem – Hirino me selinorizes

SKŁADNIKI: 1 kg chudej karkówki lub łopatki wieprzowej pokrojonej na porcje, 4 łyżki masła, 2 średnie cebule obrane i posiekane, 1 pęczek zielonej pietruszki posiekany, pół szklanki białego wytrawnego wina, 40 – 50 dag selera obranego pokrajanego w duża kostkę, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, 2 żółtka, pół szklanki gęstej śmietany.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć na talerz, do masła dodać cebulę i smażyć stale mieszając. Cebulę wymieszać z mąką, powoli wlewać wino, wsypać pietruszkę, włożyć mięso i wlać tyle gorącej wody, aby przykrywała zawartość rondla. Zagotować, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut. Dodać kostki selera i gotować kolejne 30 minut. Żółtka roztrzepać ze śmietaną i wymieszać z pół szklanki sosu. Wlać do mięsa i podgrzewać na małym ogniu przez 5 minut nie dopuszczając do zagotowania. Doprawić solą i pieprzem.

post-5244-1192523672_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.