Skocz do zawartości

Udka Indyka W Sosie


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

2-4 udka z indyka lub gęsi 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki sól, pieprz cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Suszone grzyby namoczyć, odstawić na całą noc. Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na połowę (w stawie kolanowym). Następnie natrzeć solą i pieprzem, oprószyć mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Pod koniec smażenia dodać grzyby, drobno posiekaną cebulę i czosnek, podlać wodą, w której moczyły się grzyby. Garnek z potrawą przykryć i dusić na małym ogniu, aż składniki będa miekkie. Sos doprawić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki, zagotować. Podawać na ciepło z kaszą perłową ugotowaną na sypko, pyzami lub ziemniakami oraz surówką z białej kapusty. SMACZNEGO!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.