Skocz do zawartości

Pieczen


KarolinaD

Rekomendowane odpowiedzi

Karolino:

ja zazwyczaj pieczeń robię z łopatki albo karczku.

A więc mięsko posypuję solą pieprzem przyprawą do pieczeni (jak nie mam tej przyprawy sypię jeszcze papryką słodką ) majerankiem.

Do garnka daję margarynę poczym mięsko i piecze się na średnim ogniu(pamiętaj o dolewaniu wody nie za dużo oczywiście).

Na koniec jak mięsko jest już miękkie robię sos.

Wyciągam mięsko z garnka .W drugim garnuszku leję trochę wody i daję ok 2 łyżek mąki mieszam to wlewam do garnka gdzie było mięsko.

Doprawiam magii i mamy piękny smaczny sosik.

Pieczeń gotowa. :grin:

Daj znać czy zrobiłaś pieczeń i czy się udała pozdrawiam pa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeżeli dopiero zaczynasz piec mięsa to na sam początek polecam zabrać się za karczek lub boczek (rolada) <-- to powinno Ci się udać, odradzałbym natomiast pieczenie schabu który jeśli nie jest dobrze zamarynowany często wychodzi suchy pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.