viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZA CIASTO KRUCHE: 2SZKL.MAKI 2 LYZKI CUKRU 3/4 KOSTKI MARG.MIEKKIEJ 3 LYZKI ZMIETANY 1 ZOLTKO 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA Zagniesc dokladnie ciasto,wylozyc nim przygotowana blache i lekko podpiec. MASA: 1/2KG TWAROGU MIELONEGO 4 JAJKA 1/2SZKL.OLEJU 2 BUDYNIE SMIET. 2SZKL.MLEKA 2SZKL.CUKRU 2 LYZKI MAKI ZIEM. BRZOSKWINIE Z PUSZKI Zoltka oddzielic od bialka,utrzec z 1szkl.cukru pudru,dodac olej wymieszac,wsypac budyn i wymieszac ,dodac zmielony twarog i ucierac na jednolita mase.Na koncu dodac 2 szkl.mleka delikatnie wymieszac (bo masa jest b.rzadka).Brzoskwinie z puszki pokroic dodac do masy serowej,mozna dodac aromat pom.Mase ostroznie wlac na przygotowany spod.Wlozyc do piekarnika i piec 40min w temp.190C.Bialka ubic z pozozstala szkl.cukru pudru i 2 lyzkami maki ziemniaczanej.Gdy ciasto sie " zetnie" wykladamy na nie beze, ostroznie lyzka rozprowadzajac po calym ciescie i ponownie pieczemy przez jakies 30 min.Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ZAPOMNIALAM DODAC ZE PRZEPIS JEST NA DUZA BLACHE! JA PIEKE W B.DUZEJ TORTOWNICY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.