Skocz do zawartości

Sernik Z Brzoskwiniami I Beza


viola32

Rekomendowane odpowiedzi

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZA CIASTO KRUCHE: 2SZKL.MAKI 2 LYZKI CUKRU 3/4 KOSTKI MARG.MIEKKIEJ 3 LYZKI ZMIETANY 1 ZOLTKO 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA Zagniesc dokladnie ciasto,wylozyc nim przygotowana blache i lekko podpiec. MASA: 1/2KG TWAROGU MIELONEGO 4 JAJKA 1/2SZKL.OLEJU 2 BUDYNIE SMIET. 2SZKL.MLEKA 2SZKL.CUKRU 2 LYZKI MAKI ZIEM. BRZOSKWINIE Z PUSZKI Zoltka oddzielic od bialka,utrzec z 1szkl.cukru pudru,dodac olej wymieszac,wsypac budyn i wymieszac ,dodac zmielony twarog i ucierac na jednolita mase.Na koncu dodac 2 szkl.mleka delikatnie wymieszac (bo masa jest b.rzadka).Brzoskwinie z puszki pokroic dodac do masy serowej,mozna dodac aromat pom.Mase ostroznie wlac na przygotowany spod.Wlozyc do piekarnika i piec 40min w temp.190C.Bialka ubic z pozozstala szkl.cukru pudru i 2 lyzkami maki ziemniaczanej.Gdy ciasto sie " zetnie" wykladamy na nie beze, ostroznie lyzka rozprowadzajac po calym ciescie i ponownie pieczemy przez jakies 30 min.Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.