figiel Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Przepis znalazłam w jakimś czasopiśmie,nie pamiętam nazwy.Ciasto jest proste i nieskomplikowane w wykonaniu , a do tego dobre :?: . składniki na kruche ciasto 2 szkl.mąki, łyżeczka sody 6 łyżek cukru, 15 dag. margaryny 2 łyżki sztucznego miodu 1 jajko ciasto biszkoptowe: po 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej i pszennej 4 jajka 1 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa: 6 łyżek cukru 1/2 litra mleka czubata łyżka mąki 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 15 dag. masła cukier waniliowy , polewa czekoladowa wyk: Składniki na ciasto kruche połączyć, wyrobić. Podzielić na dwie części,każdą upiec oddzielnie (w średniej tortownicy)ok.20 min. Biszkopt : ubić białka ,dadać cukier,dalej ubijać,dodać żółtka wymieszane z 2 łyżkami wodyi pozostałymi składnikami. Piec ok. 30 min. Masa budyniowa: mleko zagotować z cukrem i masłem; dodać mąkę wymieszaną z niewielką ilością mleka i ugotować budyń. Układać warstwami: ciasto ktuche ,gorąca masa budyniowa , na to biszkopt , budyń następnie drugie kruche ciasto . Tak ułożone warstwy polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą ; Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Ten przepis bardzo przypomina mi królewicza :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Andy dziękuję Tobie za zwrócenie mi uwagi .Nie zauważyłam ,że jest taki przepis. Jeden z pierwszych wpisanych tu przepisów ,a już wpadka :?: .Może wybrnę jakoś z tej sytuacji i dodam ,że ciasto robię w formie tortu,pod budyń dodaję dżem porzeczkowy ,albo owoce ,a wierzch polewam czekoladą i ozdabiam połówkami migdałów,albo małymi bezami. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.