Skocz do zawartości

Schab Na Weekend


figiel

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 kg. schabu karkowego lub schabu umyć ,osuszyć i natrzeć solą utartą ze zmiażdżonym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać w rondlu margarynę i obsmażyć schab. Dodać pokrojoną w ósemki cebulę ,cząstki dwóch jabłek, pokrojone w paseczki śliwki suszone -10 dag. Posypać mięso kminkiem,a owoce gożdzikami,cynamonem i majerankiem(ja daję tylko majeranek ).Następnie wlać 1/2 szkl. soku jabłkowego i szczelnie przykryć naczynie . Wstawić do piekarnika ,piec ok. 75 minut. Od czasu do czasu należy mięso przewracać . Wybieramy z rondla, gdy jest miękkie,zdejmujemy tłuszcz ,a sos jabłkowo-śliwkowy przecieramy przez sito i zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Schab pokrojony w plastry ,układamy na półmisku i polewamy sosem. Smacznego !!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.